tisdag 31 maj 2011

Skepparegatan 18

Det är adressen till Paul Jönska gården i Viken. Hade förstås blivit fel - trots att de medverkat varenda år. Jag tror faktiskt inte ens att jag försöker förstå hur det har gått till. Men nu har det rättats till. Paul Jönska gården är en gammal skepparegård med underbar skånsk trädgård som sköts och förvaltas av Vikens Kultur och Byaförening. På föreningens fina hemsida www.vikensbyaforening.se kan man se mer om trädgården, gå en virtuell tur och även ladda hem förteckningar på växter mm.

måndag 30 maj 2011

Fel av mig

Det är nästan omöjligt att göra allt material till Trädgårdsrundan utan att det någon gång blir fel. Och nu har det förstås hänt igen. Förlåt AnnBritt Rasmussen som fick sin prick fel på kartan (Adressen på kartan är däremot rätt). Så ni som vill åka till AnnBritts fina trädgård – titta på nätet istället. Där är felet rättat. Nu håller jag bara tummarna för att det inte är fler missar.

måndag 23 maj 2011

Ajaj!

Det har inte alls med den stundande Trädgårdsrundan att göra. Men även om alltför hög arbetsbelastning under maj månad och vissa brister i underhåll omöjliggör mitt eget deltagande i rundan (fast jag skulle gärna vilja) måste ju min egen trädgård också skötas. Så gott man hinner. Den är INTE styvmoderligt hanterad, men tidsbristen gör sig påmind för ett aldrig så lite tränat öga. Det viktiga är att trädgården är älskad - och det är min verkligen. Mina tonåringar älskar den. Tuppen med sin höna älskar den, katterna - och hundarna, jag och maken. Det blir en ansenlig liten beundrarskara.
Det som är ajaj idag är resultatet av gårdagens maskrosdragning. Herregud vad de kan växa. Visst, några kan få vara kvar. Jag har till och med läst i HD att man kan göra någon slags maskroshonung. Men det finns gränser och de hade med råge överskridits. Alltså - fram med järnet för sisådär 100 gången denna vår. Jag skulle inte ge mig.
Det tog ett par timmar och idag har jag "träningsvärk", men bara få maskrosor i trädgården.
Några andra GODA nyheter från helgen som rör ogräs.
Hos en bekant serverades soppa på löktrav till förrätt. Alldeles delikat.
Till den färska sparris som följde åt vi pesto innehållande skvallerkål, löktrav och cashewnötter, bl a. Hemma provade jag en egen variant med ovan nämnda ogräs, gräslök, solrosfrön mm. GOTT. Kontentan måste bli att låta några lagom stora stånd ogräs stå kvar i väntan på att bli uppätna.

tisdag 17 maj 2011

Ok sista nu

Tre till blev det. 73 medverkande i år. Undra om det inte är all time high? Får väl gå till arkivet vid tillfälle. Dessutom är några som varit med (de stora perkerna bl a) inte med.
Som jag skrivit innan kommer vi snart att distribuera en tryckt enkel karta i A3 - format. Den kommer att finnas på Västragård i Varalöv och någon mer ställe. Turistbyråerna kommer inte att ha den som det ser ut nu, men skriv gärna ut vår karta härifrån TRÄDGÅRDSRUNDANS KARTA.

tisdag 10 maj 2011

Alla med

Nu är det dags för tryck av kartan. 70 trädgårdar och företag blev det som ville vara med i år och jag är helt säker på att det kommer att bli fler och fler.
Kartan kommer att finnas på Västragård, men ni som är med i Trädgårdsrundan kan hämta några stycken där och ha dela ut i er trädgård. Vi kommer även att hänvisa till att man kan skriva ut den själv i A3 format från hemsidan. Kartan kommer däremot inte att finnas på turistbyråerna. Vi har ingen möjlighet att distribuera den till dem och koncentrerar oss istället på att sprida den via våra bidragsgivare och deltagare. Vi ska verkligen göra vårt bästa för att besökare och deltagare ska tycka om upplägget och till nästa år utöka med nya idéer. Tv-lokal har hört av sig till mig och kommer troligen att ringa runt till flera av de medverkande för att göra inslag. Jag tror också att tidningarna kommer att vara lite på hugget den närmaste tiden. Är det några frågor så maila gärna in dem till mig. Jag kan inte alltid svara i telefon eftersom jag arbetar dagtid, men jag försöker att beta av mailen var morgon och kväll.
Glöm inte att se till att ni har vattenkanna att hänga upp hemma och planera redan nu för hur besökare ska kunna parkera utan att störa för mycket. Det kan vara vits att informera ev. grannar om er medverkan så att helgen inte kommer som en överraskning för dem. Jag återkommer med mer information när det närmar sig.