fredag 29 april 2011

Inte slut än

Som sagt. Det kommer ännu in eftersläntrare. Höganäs koloniförening - väl värd ett besök under Trädgårdsrundan ska vara med även i år. Det är vi glada för. De ringde idag och meddelade. Kanske hade de sett i tidningen att rundan - trots viss tveksamhet i höstas -  blir av och nu är de med, visar sina täppor och serverar kaffe, som de gjort tidigare år också. Mycket bra tycker vi. idag fick vi lite publicitet i lokalradion "Radio Båstad". Det är vi förstås också glada för och jag hoppas att de tar en tur ut till någon av de medverkande för ett exklusivt förhandsbesök. Nu är kartan i produktion också. Den kommer under rundan att finnas på Västragård.

måndag 18 april 2011

Varmt

Äntligen är värmen här. När den kommer kommer den med besked, men ändå är det sent med våren i år. Jag pratade med representant för biodlarna i nordvästra Skåne. De skulle vara med under Trädgårdsrundan och visa hur man slungar honung. De måste tyvärr hoppa av eftersom bina ännu inte hunnit dra igång verksamheten för fullt. Nåväl. Även om det var en tråkig nyhet återstår drygt 60 andra platser att besöka.

tisdag 12 april 2011

Tillbaka till verkligheten

En helg på tur i Norge räckte.
Ja, alltså inte för att få sitt lystmäte på fjäll och snö och turskidor. Men för att vitsipporna skulle vara nästan utslagna. Dessa gäckande vackra vårtecken skjuter så snabbt, blommar så överdådigt betagande och blommar ibland över innan man hunnit runt till alla sina favoritplatser. Det är då man hoppas att våren ska vara liiite kall. Så att inte allt blommar för fort. Jag hann i vart fall hem. På morgonens hundpromenad längs havet såg jag att sipporna blivit som små vita strutar - i morgon är de säkert i blom. Och syrenens knoppar är smällfeta ljusgröna och en av min trädgårds vackraste buskar - en rosa säkert femtio år gammal azalea som blommar på bar kvist har slagit ut. Åh, vad den är underbar.

onsdag 6 april 2011

SÅÅÅÅ

Pust! Nu ligger i alla fall alla trädgårdar hittills uppe på hemsidan. Nästan 60 stycken - och innan jag fick ordning på det så att det funkade...
Nu kan man i alla fall gå in och läsa och titta på deltagarnas egna hemsidor. Jag har helt enkelt lagt upp den information jag fått av varje trädgårdsägare.
Nya tillkommer ännu. Har just fått samtal från en till privat som ville vara med. Det är ju givetvis välkommet med fler företag också. Men nu tar jag paus från detta i några dagar. Fyller på så småningom med nytillkomna.