söndag 27 februari 2011

Fler deltagare

Nu är ett trettiotal anmälda och vi hoppas på god tillströmning under mars. Det är den månad då de flesta brukar bestämma sig. Varje vinter är det ju likadant - man förstår inte hur det någonsin ska kunna bli fint och grönt och blommande när allt är grått och dammigt. Men talgoxarna HAR börjat sjunga, julrosen HAR blommor och videkissarna utanför min trädgård ÄR vita. Då måste det ju vara något på g. Och när jag tittar på insända bilder från de som ska medverka växer hoppet - självklart blir det grönt och blommande och vackert...snart. Idag rörde sig min tupp och höna mer än en meter bort från sitt lilla hus. Det var första gången på länge. De gick visserligen in igen efter ca 10 minuter, men det var den längsta utevistelsen sedan oktober. Så trist att kura på en pinne hela vintern, men det är kanske inte så olikt vad vi själva gör.
Vår nybildade förening letar sponsorer för att kunna ta fram en tryckt karta. Det är många som gärna vill ha det, även om vi nu kommer att göra allt vi kan för att det ska fungera med google-map och hemsida. Det finns mycket som skulle kunna utvecklas vad beträffar tillgängligheten, men vi får ta ett steg i taget.

tisdag 15 februari 2011

Trädgård & Kultur

Nu har vi bildat en förening. "Trädgård och Kultur i Nordvästra Skåne" heter den. Tillsammans med Västragård i Varalöv www.vastragard.se ska vi nu fortsätta att leta medverkande och eventuella bidragsgivare som kan hjälpa oss vidare med att säkra rundans framtid. Alla de som anmäler sig till trädgårdsrundan får ett medlemskap. Vi hoppas genom detta också att kunna engagera oss ännu bredare för att göra nordvästra Skåne till en levande och attraktiv trädgårdsregion, både för hobbyodlare och turister. Just nu håller vi på med att försöka få till lite pressinfo och det kommer att vara med ett trädgårdstema i vårnumret av Magasin Båstad som utkommer i slutet av mars. Vi ska förhoppningsvis också synas lite i samband med Hem & Villa i Malmö den 3-6 mars.

onsdag 2 februari 2011

Knöl och knöl

Nej tyvärr handlar det inte om lökar eller något annat som man kan ha glädje av i trädgården. Istället är det min dator som segat ihop. mail vill inte öppna, program som tar ett halvt sekel att öppna o s v, o s v.
ALLT som har med datorer och internetuppkopplingar ska bara fungera. Där är man verkligen inte tålmodig. Hur olika det kan vara. Jag menar här går man och kikar försiktigt kring isklumparna i trädgården - snart ska väl min Helleborus slå ut - eller...? Den glädjen i väntan kan jag aldrig känna när photoshop står och tuggar sig fram genom processorns vindlingar. Då tänker jag bara: Var ända in i glödheta är alla truckförare i denna dator.....på fika eller?
Nåväl. Nu funkar det och under tiden har jag pratat med några som vill anmäla sig. Vi kommer också, tack vare turistchefen i Ängelholm att få synas i deras marknadsföring av evenemang. Tack så mycket för det.
Och så har jag gjort en liten logo som vi kan använda när vi ska synas i olika sammanhang. Vill någon ha den mailad till sig är det bara att höra av sig. Ska lägga ut den på hemsida så småningom också.